torsdag 13 augusti 2009

Colin - Zombien regerar..


Det finns lågbudget filmer och lågbudget filmer... Många kommer väl ihåg The Blair Witch Project. Den kostade 22.000 dollar och spelade in hundratals miljoner tillbaka, det var en typ av lågbudget(skräck)film. Den lyckades av en ganska unik idè och en skjukt bra marknadsföring.

Colin, en film som rapporteras ha kostat 70 dollar att göra av en britt vid namn Marc Price, har tidigare visats på mindre och lokala filmfestivaler. Men efter bla genom att ha blivit en "snackis" på Cannes-festivalen och mottagit god kritik får den nu chansen att gå upp på biografer i England.

Handlingen; Colin blir biten av en zombie, dör och vaknar själv åter upp till en levande död. Vi får följa honom genom den brittiska förorten genom kaos och apokalyptisk död...

Se en kort trailer här.


Filmen har han spelat in med egna resurser, allt vad gäller smink, gratis statister (oftast kompisar) och egna specialeffekter. Kan man bara få sminka till ett skapligt sår med ketchup och lite mjöl så är man ju halvvägs.

Den utveckling som skett på senare år vad gäller zombiefilmen är att de levande döda numera inte är de där sega, långsamma kadavren som vill äta dig.
Nu, sen ex. 28 days later(ett mästerverk enligt mig), är de aggressiva och snabba som f*n... och det gör ju allt mycket vidrigare.... Aftonbladets zombie-special

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar